Hur hittar man sin egen unika stil?

Hur vi klär oss och vad vi bär för accessoarer spelar stor roll för hur vi uppfattas av andra människor. Det kan kännas ytligt, men om kläderna du bär uttrycker vem du är på ett medvetet sätt, så är det din inre personlighet som speglas. Trots detta så klär sig de flesta ganska ängsligt, utifrån vad man tror är modernt och rätt i ett speciellt sammanhang. I den här texten ska vi ge lite idéer kring vad man kan göra för att hitta en snygg stil som ingen annan har.

Satsa på second hand och ovanliga detaljer

en egen stil är viktig för att uttrycka sin personlighet, men det är svårt att hitta unika plagg i butikernas aktuella kollektioner. I secondhand-butiker däremot, kan vi få tillgång till ovanligt mode från flera olika decennier på en och samma ställe. Där kan du hitta plagg som ingen annan bär idag. En personlig stil kan bygga på plagg från ett speciellt decennium eller vara vintage mer i största allmänhet. Om du gillar att resa kan du gärna uttrycka det genom att bära en väska, ett smycke eller kanske en halsduk som är lokalt hantverk från ett resmål du besökt och tyckt om.

Låt dig inspireras av andra

Det går knappt att hitta sin stil om man inte är intresserad av hur andra klär sig. Att sätta sig ner i en stad och bara titta på människor är ett utmärkt sätt att göra research inför sin egen stilresa. Varför tycker du att vissa personer är välklädda och har en bra stil? Finns det något konkret hos dessa människor som du kan låta dig inspireras av? Tänk på att du inte behöver ha en enda stil. Många av världens mest välklädda och stilmedvetna personer alternerar mellan flera distinkta stilar och kan även blanda dessa när de har lust med det.

 

Related Posts

mts_newsonline