Märken för dig som älskar streetstyle

Streetstyle-kläder och –accessoarer har varit på modet under den senaste tiden, och i alla hippa kretsar kan du se det. Streetmodet är från början förknippat med till exempel graffiti och hiphop, men idag har kläderna fått en större spridning än så. Du kan hitta märken och kläder inom denna genre i de flesta städer runtom i landet, och inte minst i våra storstäder. Här får du en liten guide till märken inom streetmode och var du kan hitta dem i Malmö – vare sig du ska köpa ett nytt plagg eller bara vill kika in på dem i butikernas fönster.
Adidas – konungen inom streetmode

Olika sportmärken är A och O för att skapa en streetstyle. Den okrönte konungen bland dagens sportmärken är troligtvis Adidas. Detta märke skapades redan år 1948, och har länge varit populärt, men den senaste tiden har det fått sig ett rejält uppsving. Ett par Adidas-sneakers är en bra investering att börja med, men du kan även satsa på hoodies, leggings, tracktops eller jackor som är prydda med märkets logotyp. Adidas-kläder och skor kan du hitta i de flesta butiker som säljer sport- och streetstyleprodukter. Stadium och Sneakersnstuff är två exempel. Du kan också fynda Adidas på många second hand-butiker.
Nike, Reebok, Puma och Fila

Det är inte bara Adidas som gäller bland alla sportmärken. Andra populära inom kategorin är till exempel Nike, Reebok, Puma och Fila. Idag kan du hitta dessa märken i många butiker som säljer streetstyle-mode, inte minst Nike-produkter. Om du vill investera i ett par nya sneakers rekommenderas Sneakersnstuff i Malmö.
Carhartt – arbetskläder som blev streetmode

Carhartt är ett märke som till en början tillverkade arbetskläder. I och med att deras kläder är både hållbara och varma började så småningom personer i andra kretsar och som vistades ute mycket att köpa deras kläder, till exempel gatans langare av droger. Snart började även hiphop-kulturen att anamma detta mode, och snart blev Carhartt ett märke som användes av många inom street-kulturen. I Sverige blev märket som mest populärt inom streetstyle-mode för bara några år sedan. Tillsammans med Nike och Eminem skapade de en sneaker, som blev omåttligt populär. I Malmö hittar du kläder från Carhartt på till exempel Streetlab.

Related Posts

mts_newsonline