Inspireras av Malmös streetstyle

Inspireras av Malmös streetstyle

Modeinspiration kan uppstå i nästan vilka situationer som helst. Oavsett om du befinner dig i mataffären eller om du zappar igenom dina tv kanaler har du möjlighet att få syn på något som kan användas med kläderna som uttryckssätt. Modets fördelar är att det är i ständig förändring vilket gör att det finns stort utrymme för att komma med nya influenser. Det innebär att även sådant som normalt inte förknippas med mode – som gatukonst – kan komma att användas i att designa nya kläder. Det gäller särskilt i en kulturell stad som Malmö där samma kreativa impuls kan ta sig olika uttryck, oavsett om det gäller musik, dans, konst eller mode.

ThinkstockPhotos-91949267Traditionellt har modekonsumenterna- och skaparna fått sin inspiration från modemagasin och catwalken på stora mässor. Numera har uppdelningen mellan konsument och skapare till stor del upplösts vilket har gjort att det har blivit närmare mellan kreatör och modell. Med hjälp av internet kan vem som helst starta upp en modeblogg eller posta bilder på sina kläder vilket kan ge tusentals följare. I Malmö finns det gott om bloggar och konton på sociala medier som låter läsare inspireras av människor med en intressant klädstil. Det kan ge upphov till nya samarbeten och influenser som får modet att utvecklas.

Ett annat enkelt sätt att ta pulsen på Malmös streetstyle och få inspiration för din egen klädstil är att helt enkelt ge dig ut på stadens gator. Där kan du snabbt bilda dig en uppfattning om vilka modenormer som gäller för tillfället samtidigt som du också kan få se modet på nära håll. Medan mode som har tagits fram för att bäras av catwalk-modeller i arrangerade miljöer kan kännas styltigt och icke-autentiskt får du en helt annan äkthet när du ser kläderna bäras av människor i deras vardagsmiljö. På så sätt får du också bättre koll på den funktionella aspekten som alla kläder har.

I en stad som Malmö tillåts människor att sticka ut med sin klädstil. Det är en förutsättning för att mode och streetstyle ska fortsätta att utvecklas utan att begränsa människor. När någon vågar sig på en ny outfit leder det ofta till att andra inspireras av kreativiteten och hittar sina egna uttryckssätt.

Related Posts

mts_newsonline