Hitta rätt vinterkappa för dig

De svenska vintrarna tillåter vanligtvis inte särskilt mycket utrymme för personliga stilar och tolkningar, eftersom praktikalitet och värme måste få företräde framför estetik och modetrender. Det behöver dock inte betyda att man lämnar stilen helt därhän när minusgraderna börjar rulla in – med en klassisk vinterkappa som är rätt för dig kommer du att kunna hålla stilen oavsett hur kallt det blir i vinter!

Vad bör man då tänka på när man köper en vinterkappa för att den ska passa perfekt? Det första man bör fundera på är vilket material man är ute efter. Ett av de mest klassiska ytterplaggen vintertid är en ullkappa, och det är inte svårt att förstå varför, då ull är ett material som både håller värmen mycket väl och som tillåter stilrena och eleganta kappor. Med ett extra lager under kappan klarar man även de kallaste vinterdagarna utan att frysa.ice-skating-235541_960_720

Om man bestämmer sig för att införskaffa en ullkappa ska man dock inte genast börja leta efter en svart kappa, som ju är den absolut vanligaste färgen på ytterplagg i Sverige. Istället bör man våga överväga kappor i mer färgstarka nyanser. De är visserligen svårare att matcha med alla outfits, men i gengäld får man en färgklick i vardagen som kan pigga upp på gråa och mörka höst- och vintermorgnar.

När det gäller kappans passform är det framförallt ens längd man ska tänka på. Har man långa ben kan man satsa på en längre och smalare kappa som framhäver ens längd, medan man om man är kortare bör man välja en kortare kappa, som inte döljer något av benen. Det finns en mängd olika modeller att välja mellan, allt från moderna skapelser till klassiker som duffeln. Även om man har bestämt sig för att det är just en duffel man vill ha finns det ett otal olika färger och variationer på denna klassiska kappmodell, så man bör ta sin tid innan man fattar ett beslut.

Det är dock inte bara vuxna som måste ha varma och praktiska ytterkläder om vintern, utan även barn och ungdomar. Om du letar efter en vinterjacka för barn ska du gå in på Kidsbrandstore.se, där det finns ett stort utbud av vinterytterkläder för barn i alla åldrar.

Related Posts

mts_newsonline