Hitta boende i Malmö

Malmö är en av Sveriges största städer och det är många som letar efter någonstans att bo i Malmö. I det här inlägget har vi därför samlat några tips på hur du kan hitta ett boende i staden.

Köpa boende

Att köpa sitt boende har många fördelar. När du köper ditt boende istället för att hyra det behöver du inte oroa dig för osäkra andra och tredjehandskontrakt. När du köper din bostad är boendet ditt så länge du vill. För att hitta ett boende att köpa i Malmö öppnar du din sökmotor och söker efter bostad till salu i Malmö för att snabbt få ett resultat som visar de olika bostadssidorna som finns. Om du inte hittar ditt drömboende på någon av de olika bostadssidorna kan du alltid sätta ut en egen annons, där du beskriver ditt drömboende och i vilket område du främst söker en lägenhet eller ett hus att köpa. Med lite tur får du flera napp på din annons och du kan välja och vraka bland de som hör av sig till dig.

Hyra boende

Alla har inte möjligheten att köpa sitt egna boende. Därför är det bra att möjligheten att hyra bostad finns. Du kan hyra ett hus eller en villa, men det är vanligast att man hyr en lägenhet. För att hitta en lägenhet du kan hyra i Malmö finns det flera olika fastighetsbolag som du kan skriva upp dig på och därmed ställa dig i bostadskö. När du står i bostadskö får du ett visst antal poäng för varje dag du står i kö och den med flest poäng är den som blir erbjuden bostaden först. När du får en lägenhet via ett fastighetsbolag är det ett förstahandskontrakt. Men det finns även privata hyresvärdar som hyr ut både i förstahand och i andra hand. Du kan också välja att lägga ut en annons där du beskriver vem du är, hur stort du vill bo och hur mycket du kan tänka dig att betala i hyra samt i vilka områden du söker lägenhet.

Område

Det kan kännas svårt att hitta en bostad i Malmö om du planerar att flytta dit och inte varit där innan, eller helt enkelt inte har någon bra koll på de olika bostadsområdena som finns i staden. En bra sak du kan göra då är att höra av dig till dina vänner och bekanta som känner till staden bättre och fråga om råd. Om du använder Facebook kan du söka upp en Facebookgrupp för Malmöbor och be om råd angående val av område.

En annan sak som kan vara bra att tänka på är var du vill bo. Vill du ta snygga bilder till din Instagram där du visar upp din senaste outfit som går i streetstyle i stan eller vill du hellre bo lite mer avsides? Vill du bo i citykärnan eller kan du tänka dig att bo en bit utanför?

Related Posts

mts_newsonline