Streetstyle: Den ny-gamla trenden

Nytt mode och nya trender uppkommer varje säsong. Tidningarna berättar för oss om det senaste modet och vad man ska göra för att vara tidsenlig. Men en sak är säker, detta att trender kommer och går men att många består! Streetstyle är en sådan trend som suttit kvar i många år. Den har funnits i många olika skepnader men har likväl varit en grundpelare i mångas garderob på olika sätt och vis. På 90-talet var det baggy-jeans och nu är det Vans och SecondHand för hela slanten! Häng med i Streetstylens historia och typiska drag i följande inlägg.

Streetstyle under 90-talet

I viss mån har Streetstyle varit något som symboliserar förorten. Men i mångt och mycket så har det varit en stil för alla. En genomgående rödtråd är att försöka se avslappnad ut, du ska ju som sagt vara ute på gatan och fräsa omkring. Lösa jeans, stor luvtröja och en ring i örat, sedan är du klar. Idag betyder dock streetstyle något annat än vad hiphopen gjorde det till, idag är det mer ett samlingsbegrepp för gatumode – det mode du har när du till exempel är ute och shoppar.

Streetstyle 2018

Om du är ute och spatserar på Malmös gator då är det garanterat att du får se några riktigt snygga outfits. Malmö är en av de tre största städerna i Sverige, så det är inte konstigt att de levererar på modefronten. Du kan även ta en weekend utomlands för att granska andra länders tolkning av streetstyle. Idag så är streetstyle mycket mer sofistikerat och inkluderande än vad det till exempel var på 90-talet. En kvinna med kjol, sneakers och skjorta är Streetstyle. En kille med kavaj och mjukisbyxor är streetstyle. Så vad är essensen i streetstyle? Jo, det varadgligt snygga och kreativa.

Idag har secondhand butikerna gjort ett riktigt jättekliv. Det är positivt i flera aspekter. Det är dels ekonomiskt och dels miljövänligt. En annan positivt konsekvens av det ökande införskaffandet av begagnade kläder är att plånboken spelar mindre och mindre roll när det kommer till stil. Tyvärr finns det dock några märken som försöker efterlikna den slitna looken och tyvärr finns det folk som hellre köper trasiga jeans från en märkesbutik än från sin lokala secondhand butik.

Säg det med ett klädesplagg

Streetstyle är ett tidlöst och brett begrepp som tillhör alla. Ingen kan ta patent på konceptet. Och det är det som är så lockande; streetstyle är vad du gör det till. Ta en dag ledigt och flanera i stan, du kommer att bli mycket inspirerad av den kreativitet som folk uppvisar med sina klädesplagg. Streetstyle är den fria tanken i fysisk form: Vad symboliserar dig och din personlighet? Säg det med ett klädesplagg!

Related Posts

mts_newsonline