Malmö – Hemmet för världens största street food tävling

Mat har alltid intresserat människor och man kan tveklöst säga att mat också fört många samman. Det är över en god måltid som man spenderar tid med den man älskar, sin familj, sina barn eller kanske sina bästa vänner. Nästan all typ av mat är idag väldigt populär, men är det något som har blivit riktigt hett så är det så kallad street food.

Under september 2019 skulle något riktigt stort komma att hända i matvärlden och allt utspelade sig i Malmö. Det var nämligen där och då som Europas största tävling för street food skulle äga rum. Sammanlagt samlades street food-eliter från hela 14 olika länder för att tävla om vem som kunde erbjuda den absolut bästa smakupplevelsen. Det var dock inte bara tävlingen i sig som skulle äga rum i Malmö, utan här skulle även vinnaren utses.

Ett återkommande event

Namnet på tävlingen är European Street Food Awards och det är inte första gången som den anordnas. Sanningen är att eventet faktiskt är återkommande, men tidigare har det då hållits i Berlin. Under 2019 var det alltså första gången som tävlingen hölls någon annan stans, vilket skulle komma att bli just Malmö. Malmö är dessutom en stad där du kan njuta av mycket annat än bara god mat. Här finns mängder med aktiviteter, affärer och skön natur att uppleva. Utbudet av elektronik och mode är stort, så väl som inredning. Den bästa möbelbutik hittar du dock i Stockholm, men genom online shopping kan du få dina produkter levererade till Malmö ändå.

En plats att mötas

Det råder ingen tvekan om att tävlingen för street food blev ett mycket populärt event i Malmö. Människor i alla möjliga åldrar samlades för att ta del av den härliga maten, men också för att se på när vinnaren skulle utses. Utöver spännande rätter och fantastiska smaker så erbjöds även en del underhållning. Både barn, unga och vuxna kunde därför få en riktigt rolig och unik helg där mat stod i fokus.

Huruvida festivalen kommer att hållas i Malmö igen är en fråga som inte kan besvaras, men är du intresserad av matfestivaler så finns det många andra att välja mellan. Här nedan har vi listat några av de absolut bästa och populäraste matfestivaler i Sverige. Förhoppningsvis hittar du en festival nära dig. Om inte så kan du alltid passa på om du ska besöka området, t.ex. för att hälsa på vänner, se en annan del av Sverige eller träffa släkten.

  • Ölands skördefestival
  • Skövde matfestival
  • Smaka på Stockholm
  • Passion för Mat
  • GLUPSK på Dalsland
  • MATFEST i Västsverige
  • Sthlm Street Food

Datum och tider kan naturligtvis variera från år till år. Besök festivalens hemsida för att se vad som gäller.

Related Posts

mts_newsonline